MAnna

Mindenről és semmiről.

Friss topikok

  • MajorAnna: Új meló, bár még vagyok Ferencnél is kedden és csütörtökön. Majd személyesen mesélek erről bővebbe... (2014.09.01. 12:29) Bámulatos...
  • holdkoros: Hát mondjuk én éltem itt is, ott is, de még egy ilyen búvalbaszott népet nem sűrűn találni. ez pl ... (2013.11.06. 05:00) Határátkelő
  • Elanor_: gluten- es laktozmentes dieta Mannus. :) teged is megteritunk es teljesen rendbejossz, mar latom m... (2013.04.04. 18:27) Nem kéne!
  • Mókusélet: WTF? (2012.09.20. 00:02) Frusztráció
  • Rebelde: @kerikak: hopi?:) (2012.08.14. 16:57) Mondtam már...

Karácsony

2008.11.19. 18:04 | MajorAnna | 13 komment

Egyfelől imádom, másfelől gyűlölöm. Tegnap este majdnem elsírtam magam, mikor megláttam a Vörösmarty téren azt a rettenetesen rusnya karácsonyfát. Ma meg azt hallom a rádióban, hogy pénteken megnyitják a karácsonyi vásárt. Tehát igaz. Idén is lesz karácsony. Feltartóztathatatlanul közeleg. Rettenetes. Annyira jó lett volna, ha idén elmarad. Bori azt mondta, hogy már 5 dcl Jägerrel el tudnám érni, hogy december 23-a után 26-a következzen :)

Viszont alig várom a jövő vasárnapot. Lapiskánál adventezünk. Enélkül már létezni sem tudnék. Idén 10 éve, hogy minden advent vasárnapot náluk töltöm. Talán, ha két vasárnap maradt el, mert lázasak voltak. Vettem fahéjjat, szegfűszeget, Édesapa hoz narancsot, szalagot is vettem és készülnek az illatos narancsok. Megint csinálunk adventi koszorút, össze-vissza vagdosom közben a kezem, betegre esszük, isszuk magunkat, büdös kölkök összevesznek, meg jól kiugrálják magukat, mi pedig Lapiskával kishíjján idegösszeomlást kapunk. És mindezt iszonyúan élvezzük. Minden évben. Idén is.

A bejegyzés trackback címe:

https://manna.blog.hu/api/trackback/id/tr47778154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kerikak 2008.11.20. 12:47:07

óó, miért utálod annyira? az ajándékozás miatt? mert ahogy látom más részeit meg élvezed :)

szaffy, a boldog nyúl :) · http://vedofelszerelesek.hu/ 2008.11.20. 13:39:19

mar vasarnaptol karacsonyi vasar? ott a helyunk forralt borozni, sult gesztenyet enni es ajandekokra celozgatni.:)

MajorAnna · http://manna.blog.hu 2008.11.20. 19:20:46

Azért útálom, mert bonyolult a családom és ezért minden évben őrületes szervezést igényel, hogy mindenki ott legyen a fa alatt és senki se sértődjön meg. Ráadásul most húgomék nem jönnek haza Münchenből, és hívott minket magukhoz, de nem biztos, hogy tudok menni, így fáj a szívem, ill. nem tudom, hogy melyik ujjamba harapjak, mikor hová menjek, ki és mikor jöjjön hozzám. Hát ezért útálom. Évek óta én szervezem a karácsonyt és most egy kicsit elegem lett ebből. Meg aztán én ilyenkor idegi alapon vagyok és halálba izgulom magam, hogy minden szép és jó lesz-e, a hal megsül-e időben, mindenki örül-e az ajándéknak stb. Hát ezért is útálom.

Elanor a 42 (törölt) · http://elanor.blog.hu/ 2008.11.21. 09:51:52

Mannus, ha minden évben jól sül el, meg szeretitek egymást, nagyon-nagyon, akkor miért parázol???
De komolyan? Nálatok embert esznek, ha valaki elégedetlen? Tudtok frusztrált lenni, amikor mindenetek megvan épp? Mesélj, kérlek, mert nem értem. :S

kerikak 2008.11.21. 11:35:24

ezek szerint csak rajtad múlik, hogy hogy szervezed, ha eddig minden évben jól sült el akkor biztos most is így lesz, ne aggódj :))))

MajorAnna · http://manna.blog.hu 2008.11.21. 15:36:33

Elanor, Keri, bonyolult, majd egyszer elmesélem. De azért köszönöm, hogy próbáltok lelket verni belém.

Rebelde 2008.11.24. 13:19:13

Én szeretem a karácsonyt, az előkészületeket,a fenyő illatát, a Betlehemet, a kántálást, éjféli miséről hazafelé battyogást és nézni az ablakokban világító karácsonyfákat (egyre kevesebb van és inkább a házakat világítják, ami nem teszik:(látom magam gyerekként, aztán amikor Szenteste van hiányérzetem lesz, hogy ez nem olyan, illetve soha nem lesz olyan, mint régen... mégis minden évben várom, hogy hátha most:)))

Szegeden nagyon kellemes karácsonyi vásár van, ha esiik a hó az még külön megdobja a dolgokat, hiába no kedvenc évszakom:))))

kiraaaaa 2008.11.24. 18:48:04

Háát én nagyon félek a karácsonytól....
Első lesz így kettesben és nagyon fáj..talán majd egyszer nem bőgök,már a gondolattól sem....
Persze nem leszek itthon a kiscsajjal egyedül angyvárosban,megyünk a tesómékhoz, de az akkor sem az Én családom...
Fájdalmas...
De.. igyekszem.. Katusnak örömet szerezni...Tépaózunk, adventi naptára is lesz sok kis vacakkal a a kistasakokban:) (én vartam, nagyon csúnya, de a miénk:)meg lesz dekoráció is...csak egy kicsit belehalok...

kerikak 2008.11.25. 10:33:28

Kira, nem szabad így hozzáállni! a Karácsonyhoz nem úgy kell viszonyulni hogy most aztán kötelező boldognak lenni. Élvezd hogy azokkal leszel akiket szeretsz, nem kell dolgozni, lehet finomakat enni, gyerekkel társasozni, csinálhatsz bármit amit szeretsz, de ne hagyd hogy szomorúság eluralkodjon rajtad! :)

MajorAnna · http://manna.blog.hu 2008.11.25. 11:42:13

Kira, csak elképzelni tudom, hogy milyen nehéz lehet neked, de ha másért nem, akkor a gyerekért félre kell tedd a te fájdalmadat, a te keserűségedet. Mert a gyerek akkor fogja békében és örömmel átélni a karácsonyt, ha te erről teszel is. Nehéz úgy felfogni, mintha mi sem történt volna, pedig így kell, hogy a gyereknek könnyebb legyen. Az ő kis antennái úgyis fognak mindent, teljesen felesleges kitenni annak, hogy a Mamája bánatát is magára vegye. Örülj neki, hogy egészséges, hogy szép és okos, hogy a család többi részével együtt tudtok lenni karácsonykor. Mert ők a Te családod. Ők azok, akikre igazán számíthatsz. A férjed meg ha akar és tud, akkor hozzá fog tudni tenni, hogy a gyerek ne érezze a hiányát. Ha mégsem, akkor tudd, hogy több millióan vagyunk, akik így nőttünk fel. És jól vagyunk. Mert ami nem öl meg, az megerősít!!! Kívánom, hogy legyen nagyon boldog a karácsonyotok, mert simán lehet. Csak rajtatok múlik. Senki máson. Ne kívülről, más emberektől várd a boldogságodat. Neked ott van Katus.

kiraaaaa 2008.12.06. 21:17:42

Képzeld!
A kiscsajjal feldíszítettüka lakást:))
Egy élmény volt:)
CSináltunk koszorút is az asztalra -mondjuk sikerült olyan gyertyát választani, ami kb. 2 perc alatt leégett, így nálunk fél napig volt adventi koszorú:))
De így legalább mindig újabb gyertyákat tehetek bele.
Imádja,hogy van az ajtó előtti virágon mikulásosfüzér-szerinte, hogy biztosan idetaláljon a MIkulás:))

És imádja az egész hóbelebancot:))

MEGÉRI!

MajorAnna · http://manna.blog.hu 2008.12.09. 14:34:22

Kira, a gyerekek a leghálásabbak karácsonykor. Őket a csomagolópapír, a selyemszalag hozza csak igazán lázba. Meg a fények. A gyertyák, égők, csillagszóró. Örülök, hogy egy kis vidámságot tudtál csempészni ebbe a karácsonyi őrületbe.

kiraaaaa 2008.12.09. 15:49:22

Én is gondoltam már rá, hogy minden kölöknek az ismerettségi körben csak csomagolópapírt, meg biszbaszokat veszek, meg nagy zacsikat:))
Úgyis az a lényeg:)))
süti beállítások módosítása